• Посилання скопійовано

​Мінфін пропонує удосконалити форму рішень щодо зупинення реєстрації податкових накладних

Оприлюднено проект змін до Порядку роботи комісії ДФСУ, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН або відмову в такій реєстрації

​Мінфін пропонує удосконалити форму рішень щодо зупинення реєстрації податкових накладних

Мінфін удосконалює форму прийняття рішень комісією ДФС щодо зупинення реєстрації податкових накладних.

 

У чому суть?

Мінфін проаналізував судові рішення по позовах платників податків стосовно оскарження рішень Комісії ДФС про відмову у реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування.

В більшості судових рішень зазначалося, що у рішеннях комісії ДФС були відсутні чіткі причини відмови. Зокрема, не було вказано, які документи не подані, які документи складені з порушенням законодавства, яких документів не вистачає для прийняття рішення про реєстрацію або зупинення податкових накладних.

 

Що зроблено?

Для більшої ефективності та прозорості взаємодії ДФС та платників податків Мінфін розробив проект наказу щодо удосконалення форми рішення комісії ДФС.

Пропонується у рішенні Комісії про відмову у реєстрації ПН/РК зазначати детальні висновки щодо результатів розгляду документів платника податків та причини відмови у їх прийнятті (ненадання пояснень, договорів, первинних документів; надання документів, складених з порушенням законодавства, тощо).»

Завантажити проект наказу Мінфіну "Про внесення змін до Порядку роботи комісії Державної фіскальної служби України, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації">>>

Переглянути зміни до Порядку роботи комісії ДФСУ, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН або відмову в такій реєстрації, можна тут (завантажити)>>

Проект форми Рішення комісії ДФСУ, яка приймає рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН або відмову в такій реєстрації (завантажити)>>

 

Що це дає?

На думку Мінфіну, підвищиться якість прийнятих рішень. Тобто платник отримуватиме вмотивовані висновки у разі відмови реєстрації податкових накладних.

Окрім того, це убезпечить платників податків від прийняття невмотивованих рішень про відмову у реєстрації податкових накладних.

****

Читайте також:

Усі новини на тему>>

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»