• Посилання скопійовано

Помилка при заповненні номенклатури товарів/послуг та/або їх кодів у ПН: як виправити?

Податківці роз'яснили, як заповнюється розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної у разі виправлення помилок, допущених при заповненні номенклатури товарів/послуг та/або їх кодів

Помилка при заповненні номенклатури товарів/послуг та/або їх кодів у ПН: як виправити?

ДФСУ у підкатегорії 101.16 ресурсу «ЗІР»  зазначила: якщо після складання та реєстрації в ЄРПН податкової накладної платник податку виявляє помилку в номенклатурі товарів/послуг (назві товарів/послуг, коді УКТ ЗЕД/ДКПП), він складає розрахунок коригування до такої податкової накладної, в якому зі знаком «–» зазначає показники щодо товарів/послуг, номенклатура та/або код УКТ ЗЕД/ДКПП) яких виправляється. При цьому у графі 1 такого розрахунку коригування в обов’язковому порядку вказується № за порядком рядка податкової накладної, що коригується. 

Для додавання правильної товарної позиції, якої не було у податковій накладній, що коригується, в РК до такої ПН в окремих рядках зазначаються показники номенклатури (назва товарів/послуг, код УКТ ЗЕД/ДКПП) товарів/послуг, що додаються (виправлені товарні позиції).

При цьому, у графі 1 такого розрахунку коригування таким виправленим товарним позиціям присвоюються нові чергові порядкові номери рядків, яких не було в податковій накладній, що коригується. 

У графі 2 розрахунку коригування у всіх рядках, які заповнюються у зв’язку із виправленням номенклатури товарів/послуг та/або коду УКТ ЗЕД/ДКПП, зазначається причина коригування – «зміна номенклатури».

***

Читайте також:

ДФС про порядок заповнення РК до ПН у разі зміни номенклатури товарів/послуг.

Зміна номенклатури товарів/послуг в ПН та РК - нові роз'яснення ДФС.

Заповнення РК до ПН у разі зміни номенклатури товарів/послуг - нова позиція ДФСУ.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»