• Посилання скопійовано

Чи можливе формування ПК частково за податковою накладної, а частково за рахунком?

Податківці розглянули питання щодо порядку формування податкового кредиту з ПДВ на підставі рахунку, що виставляться платнику податку за послуги, вартість яких визначається за показниками приладів обліку

Чи можливе формування ПК частково за податковою накладної, а частково за рахунком?

ДФСУ в індивідуальній консультації від 20.04.2018 р. №1791/6/99-99-15-03-02-15/ІПК зазначила: якщо договором передбачено постачання послуг, вартість яких визначається за показниками приладів обліку, та рахунок, виставлений їх постачальником, містить загальну суму платежу, суму податку та податковий номер постачальника таких послуг, то на підставі такого рахунку отримувачем таких послуг може бути сформовано податковий кредит без отримання податкової накладної.

Водночас формування податкового кредиту частково на підставі зареєстрованої в ЄРПН податкової накладної та частково на підставі рахунку, який виставляється платнику податку за надані послуги, визначеного у п. 201.11 ПКУ, не передбачено.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»