• Посилання скопійовано

РК для виправлення помилки в ІПН: яку причину коригування зазначати у графі 2?

У графі 2 такого розрахунку коригування тимчасово (до внесення змін до порядку заповнення та форми податкової накладної) доцільно використовувати причину коригування «Повернення товару або авансових платежів»

РК для виправлення помилки в ІПН: яку причину коригування зазначати у графі 2?

ДФСУ у підкатегорії 101.16 ресурсу «ЗІР» зазначила, що згідно з п. 192.1 ПКУ у випадку виправлення помилок, допущених при складанні ПН, у тому числі не пов’язаних із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, складається РК до ПН (далі – розрахунок коригування).

Відповідно до п. 21 Порядку №1307, у разі складання розрахунку коригування з метою виправлення помилок, допущених при складанні ПН, не пов’язаних із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, у розрахунку коригування зазначаються виправлені дані.

Для виправлення помилки, допущеної при складанні ПН у індивідуальному податковому номері (далі – ІПН) покупця, платнику податку необхідно скласти розрахунок коригування до такої ПН, у якому зазначити такий невірний ІПН покупця та зі знаком «–» показники розділу «Б» табличної частини такої ПН, а також скласти та зареєструвати в ЄРПН нову ПН з правильним «ІПН покупця», у полі «Дата складання» якої зазначити дату виникнення податкових зобов’язань за операцією з постачання товарів/послуг такому покупцю.

При цьому у графі 2 розрахунку коригування, який складається для виправлення помилки в ІПН покупця, допущеної у ПН, тимчасово (до внесення змін до порядку заповнення та форми ПН) доцільно використовувати причину коригування «Повернення товару або авансових платежів».

***

Читайте також:

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»