• Посилання скопійовано

Податковий кредит на підставі чеку: коли можливий?

Податківці нагадали умови визнання податкового кредиту на підставі чеків

Податковий кредит на підставі чеку: коли можливий?

«Вісник. Офіційно про податки»

ДФСУ в ІПК від 28.09.2018 р. №4234/6/99-99-15-03-02-15/ІПК нагадала про право платника податку у разі відсутності податкової накладної віднести до податкового кредиту суми ПДВ за придбаними товарами/послугами на підставі касових чеків, які відповідають вимогам пп. «б» п. 201.11 ПКУ.

Йдеться, зокрема, про те, щоб загальна сума отриманих товарів/послуг в таких чеках не перевищувала 200 грн (без урахування податку) за день, у тому числі у разі оплати таких товарів/послуг із застосуванням РOS-терміналу.

Якщо сума придбаних товарів/послуг, зазначена у касовому чеку, перевищує 200 грн без урахування податку (з урахуванням ПДВ — 240 грн), платник податку не має права віднести до складу податкового кредиту суму ПДВ на підставі такого касового чека.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»