• Посилання скопійовано

Несвоєчасно зареєстрували ПН на неплатника: коли не буде штрафу?

Податківці вкотре наголосили, коли вони не будуть штрафувати за несвоєчасну реєстрацію ПН на неплатника ПДВ

Несвоєчасно зареєстрували ПН на неплатника: коли не буде штрафу?

ДФС у Запорізькій області наголошує, що порушення платниками ПДВ граничного строку реєстрації ПН та/або РК в ЄРПН тягне за собою накладення на платника, на якого покладено обов’язок щодо такої реєстрації, штрафу в розмірі від 10 до 50%.

Але зазначений штраф не застосовується до ПН, яка не надається покупцю, складеної на постачання товарів/послуг для операцій які:

– звільнені від оподаткування;

– оподатковуються за нульовою ставкою.

Крім того, у разі відсутності реєстрації протягом визначеного строку, ПН (РК) в ЄРПН, що зазначена у податковому повідомленні-рішенні, складеного за результатами перевірки фіскального органу, тягне за собою накладання штрафу в розмірі 50% суми податкових зобов’язань з ПДВ, зазначеної у такій ПН, або від суми ПДВ, нарахованого за операцією з постачання, якщо податкову накладну не складено.

Але вказаний штраф не застосовується до ПН, яка не надається покупцю, складеної на постачання товарів/послуг для операцій: які звільнені від оподаткування або які оподатковуються за нульовою ставкою.

Отже, за порушення термінів реєстрації ПН (РК) в ЄРПН, штрафні санкції не застосовуються до ПН, що не видаються покупцю та складені на постачання товарів/послуг, які звільнені від оподаткування або оподатковуються за нульовою ставкою.

Зазначена норма передбачена п. 120-1.1, п.120-1.2; п. 201.10 ПКУ.

***

Читайте також: Несвоєчасно зареєстрували помилкову ПН – штрафу не оминути

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»