• Посилання скопійовано

ДФСУ пропонує відмінити відшкодування ПДВ при експорті зернових та олійних

ДФСУ хоче позбавити аграріїв права відшкодування ПДВ при експорті зернових та олійних культур і пропонує залишити його лише для експортерів готової продукції

ДФСУ пропонує відмінити відшкодування ПДВ при експорті зернових та олійних

AgroPolit.com розповідає, що ДФСУ хоче позбавити аграріїв права відшкодування ПДВ при експорті зернових та олійних культур і пропонує залишити його лише для експортерів готової продукції (з цих зернових культур – у більшості це переробники сировини). Це випливає з листа з відповідними змінами до ПКУ (за підписом в.о.голови О. Власов), розісланого ДФСУ ряду аграрних асоціацій для вивчення з детальним описом причи н та суті цієї  ініціативи. За попередніми оцінками, такий крок позбавить агросектор 50 млрд грн в рік.

Нагадаємо, що раніше уже робилася спроба обмежити відшкодування експортного ПДВ для виробників (потенційна сума збитків для сектору оцінювалася в майже 16-18 млрд грн) в АПК – так звані соєво-ріпакові парвки.

Наталія Білоусова,
головний редактор AgroPolit.com

Джерело: AgroPolit.com

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»