• Посилання скопійовано

УВАГА! З 9 серпня скасовано Інструкцію з бухобліку ПДВ

Мінфін визнав таким, що втратив чинність, наказ №141, яким було затверджено Інструкцію з бухгалтерського обліку податку на додану вартість

УВАГА! З 9 серпня скасовано Інструкцію з бухобліку ПДВ

Ще у травні цього року стало відомо про плани Мінфіну скасувати Інструкцію з бухгалтерського обліку податку на додану вартість.

І ось з'явився наказ Мінфіну від 18.06.2019 р. №247 (зареєстрований в Мін'юсті від 11.07.2019 р. за №763/33734), яким це реалізовано. А саме визнано таким, що втратив чинність, наказ МФУ від 01.07.1997 р. №141 "Про затвердження Інструкції з бухгалтерського обліку податку на додану вартість".

Проте Мінфін не затвердив ані змін до Інструкції №291 задля введення окремих правил відображення в обліку нарахування ПДВ залежно від здійснення операцій, ні не впровадив нового порядку. Тому питання щодо правил ведення обліку нарахування ПДВ залишається відкритим. Але вести облік ПДВ підприємства й далі зобов'язані. Ми звернемося до Мінфіну з окремим запитом щодо цього питання.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Його було опубліковано в "Офіційному Віснику України" №60 від 09.08.2019 р. Відповідно з 9 серпня Інструкція з бухобліку ПДВ вже є недійсною.

***

Читайте також: Як вести облік ПДВ після скасування Інструкції: поради від Мінфіну

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»