• Посилання скопійовано

Використовуєте товари для різних звільнених від ПДВ операцій: як заповнити додаток 6 до декларації?

Податківці зупинилися на правилах заповнення таблиці 2 додатку 6 декларації з ПДВ у разі використання товарів для ведення різних звільнених від ПДВ операцій

Використовуєте товари для різних звільнених від ПДВ операцій: як заповнити додаток 6 до декларації?

ДПС у підкатегорії 101.34 «ЗІР» нагадує, що Таблиця 2 додатка 6 до декларації з ПДВ заповнюється у разі здійснення у звітному (податковому) періоді операцій з постачання товарів/послуг, що звільнені від оподаткування ПДВ у розрізі податкових пільг, які використовуються платником податку, відповідно до коду пільги, визначеного згідно з довідником пільг.

Дані щодо найменування та коду відповідної податкової пільги згідно з довідниками пільг вказуються в графах 2 «Найменування податкової пільги» та 3 «Код податкової пільги згідно з довідником пільг» Таблиці 2.

У разі відсутності коду пільги у довідниках податкових пільг станом на дату подання декларації у графі 2 Таблиці 2 проставляється умовний код «99999999».

Інші графи Таблиці 2 заповнюються наступним чином:

  • у графі 4 вказується сума податку, не сплачена до бюджету у звітному (податковому) періоді у зв’язку з отриманням податкової пільги, розрахунок якої здійснюється окремо для кожної з податкових пільг відповідно до вимог п. 3 розд. V прим. 1 Порядку заповнення і подання податкової звітності з ПДВ без наростаючого підсумку з початку звітного року.
  • При цьому, не враховуються у такому розрахунку обсяги операцій з придбання товарів/послуг на митній території України у осіб, які не зареєстровані як платники податку, необоротних активів (без ПДВ), що використані в операціях, звільнених від оподаткування ПДВ;
  • у графі 5 – обсяги звільнених від оподаткування операцій з постачання товарів/послуг у розрізі пільг. Значення графи 5 Таблиці 2 рядка «Усього ***» переноситься до рядків 5 та 5.1 декларації з ПДВ;
  • у графах 6 – 8 відображаються обсяги операцій з придбання (як у поточному так і попередніх звітних (податкових) періодах) товарів/послуг, за ставками 20 %, 7 % або 0 %, які у поточному звітному (податковому) періоді використані в пільгових операціях з постачання товарів/послуг.

При цьому, у разі використання у поточному звітному (податковому) періоді придбаних товарів/послуг одночасно у декількох звільнених від оподаткування операціях, у графах 6 – 8 Таблиці 2 вказуються обсяги придбання таких товарів/послуг пропорційно їх використанню у відповідних пільгових операціях.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»