• Посилання скопійовано

Блокується 0,3% від загальної кількості ПН: cтатистика від голови ДПС

Любченко розповів про обсяги блокування ПН та роботу СМКОР

Блокується 0,3% від загальної кількості ПН: cтатистика від голови ДПС

Голова ДПС у своєму інтерв'ю для liga.net розповів про обсяги блокування ПН та роботу СМКОР. За його словами, на місяць платники ПДВ, яких в Україні 275 000, проводять більше 22 млн операцій.

За позицією Любченко, ДПС  відновила систему моніторингу ризиків, оскільки алгоритм частково не відповідав деяким статтям Податкового кодексу, це дозволяло його обходити. В чому суть такого відновлення знову не відома.

Він також наголосив: "Тепер у нас блокується 0,3% від загальної кількості податкових накладних - тільки ті, де є схеми, а не реальний бізнес". У системі ризиковими значаться близько 30 000 платників.

Любченко наголосив, що  ризиковість ще нічого не означає. Це тільки посилений комплексно аналіз ризиків. Але приблизно такі ж цифри я бачив і десять років тому. Тобто, масштаби залишилися приблизно тими самими.

***

Читайте також: СМКОР буде працювати по-новому: в алгоритмі знайшли помилку

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ЛІГА.net

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»