• Посилання скопійовано

ДПС прозвітувала про своєчасне виконання судових рішень щодо розблокування ПН

Гетманцев навів загальну кількість судових рішень щодо розблокування ПН/РК у 2022 - 2023. Їх налічується 9005 шт. Нині залишається на виконанні близько 500 поточних рішень

ДПС прозвітувала про своєчасне виконання судових рішень щодо розблокування ПН

Гетманцев у своєму Телеграм-каналі вказав, що ДПС у 2022-му поставили політичне завдання виконувати рішення судів відповідно до Конституції - негайно. 

Далі в пості йшлося про статистику виконання рішень. А саме:

  • розблокування ПН/РК у 2022 - 2023 — 9005 рішень (зареєстровано накладних на майже 11 млдр грн). У 2022 р. підчищені борги 2021 року. Сьогодні залишається на виконанні близько 500 поточних рішень.

Проблему вирішено.

  • виключення платників із категорії «ризикових» у 2022 році – 628 рішень.

Рішення виконуються вчасно і в повному обсязі. На виконанні залишається до 20 поточних рішень.

  • узгодження сум бюджетного відшкодування ПДВ - 142 рішення або 795 млн грн у 2022 р. та 32 рішення або 154 млн грн у 2023 р.  

Є декілька десятків рішень з минулих часів, які неправильно сформульовані, що унеможливлює їх виконання. У цьому випадку платнику доведеться змінювати спосіб виконання через суд.

Але загалом ДПС запровадила єдиний підхід: програли суд - виконали рішення. Верховенство права треба починати із себе.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»