• Посилання скопійовано

У грудні 2022 року з блокуванням ПН стикнулося 20% платників ПДВ: позиція нардепа

За позицією Южаніної, кількість заблокованих ПН не можна вимірювати відсотками від загальної кількості тих, які подавались на реєстрацію

У грудні 2022 року з блокуванням ПН стикнулося 20% платників ПДВ: позиція нардепа

Народний депутат Ніна Южаніна у своєму Телеграм-каналі навела свою позицію навколо подій та їх аналізу щодо обшуків у податковій.

У ній вона навела результати засідання ТСК для з’ясування чи то обставин, чи то правдивості інформації у пресрелізі ДБР:

  • зупинення реєстрації податкових накладних (далі – блокування) відповідно до критеріїв оцінки ризиків охоплює велику кількість ПН (оскільки цей лінійний спосіб не може враховувати особливості);
  • кількість заблокованих ПН не можна вимірювати відсотками від загальної кількості тих, які подавались на реєстрацію;
  • оскільки в грудні з блокуванням ПН стикнулося 20 відсотків компаній (а за відсотками в кількості – 1,35), очевидно, що цю арифметику не можна застосовувати для аналізу (хіба що для виправдання);
  • розблокування за рішенням комісії – це за рішенням керівника інспекції, бо жоден член комісії не діє самостійно;
  • щодо відповідей/пояснень представників ДБР на засіданні ТСК – не точні, відчувалася відсутність спеціальних знань податкового законодавства;
  • щодо запитань від голови і членів ТСК, то вони були спрямовані на виправдання пані в. о. голови податкової, навіть намагались арифметично довести неспроможність цифр у пресрелізі.

Тому ТСК через низку причин не є і не може бути (як стало очевидним) професійним/незаангажованим майданчиком для досліджень/дискусій. Нардеп радить підприємцям і надалі озвучувати ситуацію голосно.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»