• Посилання скопійовано

Суд підтримав позицію ДПС щодо стягнення податкового боргу з ПДВ на суму 29,6 млн грн

У судовому порядку встановлено, що за платником податків обліковується податковий борг у сумі 29,6 млн грн внаслідок несплати узгоджених податкових зобов’язань з ПДВ

Суд підтримав позицію ДПС щодо стягнення податкового боргу з ПДВ на суму 29,6 млн грн

Київський окружний адміністративний суд підтримав позицію Головного управління ДПС у Київській області у справі №320/8671/21 про стягнення податкового боргу на суму 29,6 млн гривень.

У судовому порядку встановлено, що за платником податків обліковується податковий борг у сумі 29,6 млн грн внаслідок несплати узгоджених податкових зобов’язань з податку на додану вартість.

Відповідно до п. 58.3 ПКУ податкове повідомлення-рішення вважається належним чином врученим платнику податків (крім фізичних осіб), якщо його надіслано у порядку, визначеному ст. 42 ПКУ.

Згідно з п. 42.2 ПКУ документи вважаються належним чином врученими, якщо вони надіслані за адресою (місцезнаходженням, податковою адресою) платника податків рекомендованим листом із повідомленням про вручення або особисто вручені платнику податків або його законному чи уповноваженому представникові.

Пунктом 38.1 ПКУ встановлено, що виконанням податкового обов'язку визнається сплата в повному обсязі платником відповідних сум податкових зобов'язань у встановлений податковим законодавством строк.

Пунктом 95.1 ПКУ передбачено, що контролюючий орган здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності – шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі.

Отже, рішенням Київського окружного адміністративного суду від 29.08.2022 у справі №320/8671/21 повністю задоволено позовні вимоги Головного управління ДПС у Київській області щодо стягнення податкового боргу з платника податків.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»