• Посилання скопійовано

Чому блокуються ПН з кодами із вже врахованою таблицею?

За позицією податківців, блокування із врахованими таблицями відбувається, бо таблиця даних платника податку проходить процеси верифікації, валідації та лише після цього розпочинає свою роботу. А от скільки часу триває така верифікація, податківці не відповіли

Чому блокуються ПН з кодами із вже врахованою таблицею?

Рішення про врахування таблиці даних платник податку отримав 15.03.2023, проте реєстрація податкової накладної з номенклатурою товару за кодом УКТЗЕД, зазначеного в таблиці даних платника податку, зупинена в Реєстрі на підставі пункту 1 Критеріїв ризиковості здійснення операцій 15.03.2023. Чому так відбувається?

Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з  ВПП відповідає на це запитання таким чином. Відповідно до пункту 16 Порядку № 1165 комісія регіонального рівня приймає рішення про врахування (неврахування), яке надсилається платнику податку в порядку, встановленому статтею 42 ПКУ.

Після цього така таблиця даних платника податку проходить процеси верифікації, валідації та тільки після цього розпочинає свою роботу.

У випадку якщо платник податку надішле таблицю даних платника податку до ДПС і вона буде врахована комісією контролюючого органу, тоді такі податкові накладні/розрахунки коригування, які такий платник складає і надсилає на реєстрацію до Реєстру, не повинні підпадати під автоматизований моніторинг відповідності податкової накладної/розрахунку коригування критеріям оцінки ступеня ризиків, тобто їх реєстрація не повинна бути зупинена. Це стосується тільки тих податкових накладних/розрахунків коригування, у номенклатурі яких зазначено коди товарів/послуг, наведені у діючій таблиці даних платника податку.

Підкреслимо, що податківці не вказали у своїй відповіді, скільки часу  треба на верифікацію та валідацію таблиці та як платнику дізнатися, що вона нарешті запрацювала.

 

Всі новини на тему блокування ПН дивиться тут

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»