• Посилання скопійовано

Пільги з ПДВ для IT-бізнесу не повернуться: позиція нардепа

ВРУ та Уряд не повернуть пільгу з ПДВ для оподаткування операцій з програмної продукції для IT-бізнесу, дія якої закінчилась 1 січня 2023 року. Таку думку висловив Ярослав Железняк

Пільги з ПДВ для IT-бізнесу не повернуться: позиція нардепа

Finance.ua розповідає, що Верховна Рада та уряд не повернуть пільгу з ПДВ-оподаткування IT-бізнесу, дія якої закінчилась 1 січня 2023 року. Таку думку висловив Ярослав Железняк, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, під час вебінару «Бронювання. Мобілізація. Податки ФОП в IT».

«Була пільга, вона закінчилась. Момент, коли її можна було повернути, минув. Єдиний варіант – прийняти це як даність», – зазначив Ярослав Железняк.

Він додав, що спільна позиція щодо оподаткування IT вже не зміниться: пільги з ПДВ та інших податків не повернуться.

Можна ходити та просити повернути цю пільгу кожного з депутатів по одному або всіх разом – ситуації це не допоможе. Проти виступає Міністерство фінансів, яке посилається на зобов’язання України перед партнерами – не змінювати податкову політику, і «цей бан неможливо обійти», додав нардеп.

Залишається варіант публічного тиску на президента через виступи на форумах, заяви асоціацій, ефірні коментарі та публікації в медіа.

«Інше не спрацює», – підкреслив Железняк.

Нагадаємо, з 1 січня 2013 року до 1 січня 2023 року IT-бізнес був звільнений від сплати податку на додану вартість (ПДВ) відповідно до прикінцевих положень (п. 26-1 п. 2 р. XX) Податкового кодексу України.

***

Читайте також:

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»