• Посилання скопійовано

Порядок функціонування Е-кабінету оновлять

ДПС вирішила внести косметичні правки до Порядку функціонування Е-кабінету та оновити додаток 5 до нього щодо податкової інформації за попередньо наданою згодою платника податків у визначеному ним обсязі. До цієї форми включать дані із врахованих таблиць даних

Порядок функціонування Е-кабінету оновлять

Повідомлення про оприлюднення проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до Порядку функціонування Електронного кабінету».

ДПСУ розповідає, що проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до Порядку функціонування Електронного кабінету» (далі – проєкт наказу) розроблено з метою розширення переліку податкової інформації, яку за попередньо наданою згодою платника податків у визначеному ним обсязі може бути надано контрагенту, та приведення у відповідність до термінології, визначеної у Законі України «Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах».

Додатком 5 до Порядку функціонування Електронного кабінету (далі – Порядок), затвердженого наказом Мінфіну від 14.07.2017 №637, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 01.08.2017 за №942/30810 (далі – наказ №637), визначено відповідну форму, яка містить таку податкову інформацію за попередньо наданою згодою платника податків у визначеному ним обсязі, зокрема інформацію щодо реєстраційних та облікових даних платника податків, звітності з трансферного ціноутворення, податкової та фінансової звітності, податкового боргу, суми нарахованих і сплачених податкових зобов’язань, видів економічної діяльності, перелік товарів згідно з УКТ ЗЕД, а також інформацію щодо включення до/виключення з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податку.

Проєктом наказу запропоновано внести зміни до Порядку, а саме - привести у відповідність термінологію Порядку до термінології, визначеної у Законі України «Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах», а також доповнити додаток 5 до Порядку інформацією, що міститься у врахованих таблицях даних платника податку на додану вартість (за обраним кодом УКТЗЕД).

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу приймаються протягом місяця з дня його оприлюднення на адресу розробника: 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна податкова служба України, Департамент податкових сервісів, е-mail: e.cabinet@tax.gov.ua.

 

Додаткові матеріали

Проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до Порядку функціонування Електронного кабінету» (Завантажити)

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА до проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до Порядку функціонування Електронного кабінету» (Завантажити)

ПОРІВНЯЛЬНА ТАБЛИЦЯ до проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до Порядку функціонування Електронного кабінету» (Завантажити)

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»