• Посилання скопійовано

На яку суму БЕБ запобігло незаконному відшкодуванню ПДВ за І квартал?

Загалом за І квартал 2024 року аналітики БЕБ надіслали 210 рекомендацій до державних органів та розпорядників державних коштів щодо недопущення втрат бюджетних коштів. Частина з них стосувалась незаконного відшкодування ПДВ на суму 575 млн грн

На яку суму БЕБ запобігло незаконному відшкодуванню ПДВ за І квартал?

Аналітики Бюро економічної безпеки України виявили підприємство, яке подало заявку на відшкодування понад 200 млн грн податку на додану вартість.

Товариство експортує сільськогосподарську продукцію до Великобританії, Єгипту, Ізраїлю, Туреччини, Бангладешу, Лівану, Тунісу, Лівії та Іспанії.

Фахівці Бюро проаналізували діяльність компанії за лютий 2024 року та виявили низку ризикових фінансово-господарських операцій. 

З метою недопущення неправомірного бюджетного відшкодування аналітики БЕБ скерували до Державної податкової служби рекомендаційний лист із встановленими ризиками, що свідчать про порушення податкового законодавства у сфері бюджетного відшкодування.

Після цього підприємство подало уточнюючий розрахунок, в якому знизило суму податкового кредиту. Як наслідок, суму заявленого бюджетного відшкодування ПДВ було зменшено на 16,2 млн грн.

Загалом за І квартал 2024 року аналітики Бюро економічної безпеки України надіслали 210 рекомендацій до державних органів та розпорядників державних коштів щодо недопущення втрат бюджетних коштів. Частина з них стосувалась незаконного відшкодування податку на додану вартість на суму 575 млн грн.

Джерело: Бюро економічної безпеки України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»