• Посилання скопійовано

Чи є об’єктом оподаткування ПДВ передача резидентом Дія Сіті гіг-спеціалісту обладнання?

Податківці підкреслили, якщо така передача відбувається за договором позички у строкове користування, то така операція не є об’єктом оподаткування ПДВ

Чи є об’єктом оподаткування ПДВ передача резидентом Дія Сіті гіг-спеціалісту обладнання?

ДПС в Івано-Франківській області розповідає, що якщо платник податку здійснює операції з безоплатної передачі фізичним особам комп’ютерної техніки без переходу права власності на таку комп’ютерну техніку від платника до фізичної особи (передбачає повернення комп’ютерної техніки), зокрема якщо така передача відбувається за договором позички у строкове користування, то така операція не є об’єктом оподаткування ПДВ у розумінні пп. «а» п. 185.1 ПКУ, оскільки така операція не відповідає поняттю операції з постачання товарів, визначеному пп. 14.1.191 ПКУ.

Відповідні роз’яснення наведено в Інформаційному листі №4/2024 «30+ питань платників податків щодо звітності в режимі Дія Сіті. Частина ІІ».

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»