• Посилання скопійовано

Кабмін підкоригував порядки ведення ЄРПН та ЄРАН

17 травня Уряд вніс зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних та Порядку ведення Єдиного реєстру акцизних накладних. Їх приведено у відповідність до законів №2801-IX та №2918-IX

Кабмін підкоригував порядки ведення ЄРПН та ЄРАН

17 травня 2024 року Кабмін вніс зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних та Порядку ведення Єдиного реєстру акцизних накладних. Про це повідомив Т. Мельничук.

Порядки приводять у відповідність до законів:

  • №2801-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення укладення угоди між Україною та Європейським Союзом про взаємне визнання кваліфікованих електронних довірчих послуг та імплементації законодавства Європейського Союзу у сфері електронної ідентифікації»,

  • №2918-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг».

Зокрема, у порядках  замінено поняття:

  • «кваліфікований електронний підпис» поняттям «кваліфікований електронний підпис або удосконалений електронний підпис, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису»,
  • «кваліфікована електронна печатка» на «кваліфікована електронна печатка або удосконалена електронна печатка»,
  • «телекомунікаційних, інформаційно-телекомунікаційних систем» поняттям «електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем».

З текстом Постанови КМУ від 17.05.2024 №569 можна ознайомитися тут. Вона діє з 21 травня.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»