• Посилання скопійовано

Якими є результати роботи СМКОР у квітні 2024 року?

Кількість платників ПДВ в Україні зменшилась і становить всього 246 тис. платників ПДВ (91% - юридичних осіб, 9% - фізичних осіб). Станом на 01.05.2024 кількість ризикових платників становить 31 тис. (20% до всіх платників, які реєстрували ПН/РК)

Якими є результати роботи СМКОР у квітні 2024 року?

На своє депутатське звернення Южаніна отримала інформацію з ДПС щодо окремих питань роботи СМКОР у квітні 2024 року. Про це вона повідомила  у своєму Телеграм-каналі.

Кількість платників ПДВ в Україні зменшилась і становить всього 246 тис. платників ПДВ (91% - юридичних осіб, 9% - фізичних осіб). У квітні 2024 року майже 156 тис. платників (63% від загальної кількості) подали ПН/РК на реєстрацію в ЄРПН. 

 

Ризикові платники ПДВ 

Станом  на 01.05.2024 кількість ризикових платників становить 31 тис. (20% до всіх платників, які реєстрували ПН/РК). Варто зазначити, що перелік ризикових платників у квітні збільшився і тенденція до зростання кількості ризикових платників зберігається з вересня 2023 року, тобто за 9 місяців податкова визнала ризиковими 2 400 платників. 

На це, безумовно, впливає негативна практика регіональних комісій за результатами розгляду документів платників про їх «НЕризиковість» приймати більшість  рішень про відповідність платника критеріям ризиковості. 

Тільки за останні 3 місяці регіональні комісії прийняли  рішень НЕ на користь платників у 4 рази більше, ніж позитивних для платника. При цьому щомісяця приблизно 50 платників виключається з ризикових за рішеннями судів. 
 
А зміни в ПКМУ № 1195 щодо адміністративного оскарження рішень про ризиковість платника не набули реального практичного застосування, бо у квітні оскаржив рішення лише 21 платник (у березні – 27, у лютому - 24 , у січні - 19), тобто 0,07% ризикових платників.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»