• Посилання скопійовано

Гетманцев розповів про здобутки ДПС у припиненні шахрайства з ПДВ

За позицією Гетманцева, до безперечних здобутків податкового контролю у сфері справляння ПДВ відноситься припинення класичних скрутів та перехід шахраїв на більш витончені схеми ухилення від оподаткування

 Гетманцев розповів про здобутки ДПС у припиненні шахрайства з ПДВ

Гетманцев  у своєму Телеграм-каналі повідомив, що до безперечних здобутків податкового контролю у сфері справляння ПДВ відноситься припинення класичних скрутів та перехід шахраїв на більш витончені схеми ухилення від оподаткування.

Найбільш популярним у цьому контексті продовжує бути пальне.

Податківці Чернігівщини викрили організовану злочинну групу, що контролюється громаднами Костянтином К. і Олександром Р., яка проводила так звані «циркулюючі» операції з реалізації пального в межах однієї групи, маскуючи фіктивні операції, спрямовані на штучне створення первинних бухгалтерських документів (договорів, актів здачі-приймання робіт (надання послуг), рахунків-фактур, видаткових накладних, податкових накладних та інших документів), які були підставою для формування та завищення податкового кредиту з ПДВ у бухгалтерському обліку на загальну суму 3,9 млрд грн (у т.ч. ПДВ 395,2 млн грн).

Шляхом внесення вказаної групи підприємств до категорії ризикових  ДПС припинено схему роботи групи підприємств та упереджено розповсюдження схемного податкового кредиту на суму більше ніж 61 млн грн.

Наостанок Гетманцев зауважив, що тримає під контролем притягнення до відповідальності осіб, винних у вчиненні злочинної діяльності, а також тих, хто сприяв їм або допомагає уникнути відповідальності.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»