• Посилання скопійовано

Порядок блокування реєстрації ПН та РК буде оновлено

Порядок №1165 буде доповнено ознаками безумовної реєстрації ПН та РК на операції з експорту товарів, до яких застосовано режим експортного забезпечення, та уточнено механізм проведення автоматизованого моніторингу для таких операцій

Порядок блокування реєстрації ПН та РК буде оновлено

Нещодавно ми писали про те, що ДПС вже розробила зміни до форм ПН й РК до них, а також до декларації з ПДВ через запровадження з 1 липня нових правил експорту для окремої аграрної продукції. 

І ось 1 серпня ДПС розмістила на своєму сайті інформацію про оприлюднення проєкту постанови КМУ «Про внесення змін Порядку зупинення реєстрації податкової накладноїрозрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних». 

Проєкт постанови розроблено на виконання вимог пункту 8 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону №3706 з метою приведення у відповідність положень Порядку зупинення реєстрації ПН та РК до них, до вимог Закону №3706-ІХ для забезпечення комплексного підходу до механізму застосування експортного забезпечення товарів, до яких застосовано режим експортного забезпечення. 

Зокрема, проєктом постанови запропоновано  доповнити Порядок новими нормами, що визначають ознаки безумовної реєстрації податкових накладних / розрахунків коригування, у яких відображено операції з вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту товарів, до яких застосовано режим експортного забезпечення.

Також заплановано уточнити механізм проведення автоматизованого моніторингу для таких операцій. 

 

Додаткові матеріали

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін Порядку зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (Завантажити).

ЗМІНИ, що вносяться до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (Завантажити).

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»