• Посилання скопійовано

БЕБ й далі перевіряє на законність операції платників ПДВ

За даними слідства БЕБ, підозрюваний платник ПДВ впродовж року здійснював безтоварні фінансово-господарські операції нібито з придбання металевих виробів у фіктивного підприємства

БЕБ й далі перевіряє на законність операції платників ПДВ

Детективи Бюро економічної безпеки України повідомили про підозру в умисному ухиленні від сплати податків у значних розмірах директору товариства, що займається купівлею металу та переплавкою алюмінію. 

Слідством встановлено, що підозрюваний впродовж року здійснював безтоварні фінансово-господарські операції нібито з придбання металевих виробів у фіктивного підприємства. 

Надалі він вносив неправдиві відомості до податкової звітності. Таким чином завищував суму податкового кредиту з податку на додану вартість. Як наслідок, компанія ухилилася від сплати понад 5 млн грн податків.

Детективи БЕБ провели низку слідчих дій та заходів, зібрали достатньо доказів та провели  експертизи. Після цього чоловіку було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 ККУ.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. 

Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Офісу Генеральної прокуратури.

Джерело: Бюро економічної безпеки України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»