• Посилання скопійовано

Нульову ставку ПДВ для підприємств осіб з інвалідністю пропонують продовжити

Законопроєктом №12078 пропонується продовжити дію пільги з ПДВ для підприємств та організацій громадських об’єднань осіб з інвалідністю протягом дії воєнного стану та включно до 31 грудня року, що настає за роком, в якому його буде припинено або скасовано

Нульову ставку ПДВ для підприємств осіб з інвалідністю пропонують продовжити

30 вересня 2024 року Д. Разумков та інші нардепи зареєстрували у ВРУ законопроєкт №12078 "Про внесення змін до пункту 8 підрозділу 2 розділу XX Податкового кодексу України щодо оподаткування за нульовою ставкою податку на додану вартість товарів та послуг, які безпосередньо виготовляються підприємствами та організаціями громадських об’єднань осіб з інвалідністю".

Нагадаємо, що на сьогодні за нульовою ставкою оподатковується ПДВ постачання товарів (крім підакцизних товарів) та послуг (крім послуг, що надаються під час проведення лотерей і розважальних ігор та послуг з постачання товарів, отриманих у межах договорів комісії (консигнації), поруки, доручення, довірчого управління, інших цивільно-правових договорів, що уповноважують такого платника податку здійснювати постачання товарів від імені та за дорученням іншої особи (далі - комітента) без передання права власності на такі товари), що безпосередньо виготовляються підприємствами та організаціями громадських об’єднань осіб з інвалідністю, які засновані громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю і є їх власністю:

  • де кількість осіб з інвалідністю, які мають там основне місце роботи, становить протягом попереднього звітного періоду не менше 50% середньооблікової кількості штатних працівників,
  • за умови, що фонд оплати праці таких осіб з інвалідністю становить протягом звітного періоду не менше 25% суми загальних витрат на оплату праці, що відносяться до складу витрат виробництва.

Щоправда, дія цієї пільги припиняється 1 січня 2025 року. Та, на думку авторів законопроєкту, воєнний стан є не найкращим часом для припинення звичних податкових пільг, які полегшують ведення бізнесу, особливо для вразливих категорій населення.

З огляду на це пропонується продовжити дію вищеописаної пільги протягом дії воєнного стану в Україні та включно до 31 грудня року, що настає за роком, в якому його припинено або скасовано.

У разі затвердження Закон набере чинності 1 січня 2025 року.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»