• Посилання скопійовано

Після підвищення ставки ВЗ влада може повернутися до питання перегляду ставки ПДВ

За словами Южаніної, у разі недостатності коштів у бюджеті після першої хвилі збільшення податків за законопроєктом №11416-д обіцяють повернутися до підвищення ставки ПДВ (ставка 21% дає додатково 45 млрд грн, ставка 22% - 90 млрд грн)

 Після підвищення ставки ВЗ влада може повернутися до питання перегляду ставки ПДВ

Южаніна у своєму Телеграм-каналі зауважила, що в разі недостатності коштів у бюджеті після першої хвилі збільшення податків (хоча законопроєкт №11416-д і так називають наймасштабнішим їх підняттям) обіцяють повернутися до підвищення ставки ПДВ (ставка 21% дає додатково 45 млрд грн, ставка 22% - 90 млрд грн).

Підкреслимо, що таку саму позицію висловлювали й Гетманцев та Роксолана Підласа.

А Мінфін вже дуже чекає на прийняття законопроєкту №11416-д. У його повідомленні йдеться, що важливо забезпечити прийняття змін до Податкового кодексу у другому читанні, щоб мати ресурси для фінансування Збройних Сил як до кінця 2024 року, так і у 2025 році.

Cама ж Южаніна звернула увагу, що додаткові 65 млрд гривень від оподаткування казино, тютюнових виробів та ренти владу не цікавлять.

Також нардеп констатувала, що думку бізнесу теж не чують і не збираються враховувати. А важливо було б більш обережно/виважено/прораховано підходити до навіть таких заяв.

На її думку, одночасного збільшення і військового збору, і ПДВ не витримають ні бізнес, ні громадяни.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»