• Посилання скопійовано

Витрати на пошук персоналу належать до інших витрат платника податку

Чи включаються до витрат платника податку на прибуток підприємств витрати, пов’язані з пошуком персоналу (у т. ч. витрати на розміщення оголошення у газеті)?

Відповідно до пп. 14.1.27 ст. 14 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI (зі змінами та доповненнями) витрати — сума будь-яких витрат платника податку у грошовій, матеріальній або нематеріальній формі, що здійснюються для провадження господарської діяльності платника податку, внаслідок яких відбувається зменшення економічних вигід у вигляді вибуття активів або збільшення зобов’язань, унаслідок чого відбувається зменшення власного капіталу (крім змін капіталу за рахунок його вилучення або розподілу власником). Витрати, які враховуються для визначення об’єкта оподаткування, визнаються на підставі первинних документів, що підтверджують здійснення платником податку витрат, обов’язковість ведення та зберігання яких передбачено правилами ведення бухгалтерського обліку, та інших документів, встановлених розділом II ПКУ (п. 138.2 ст. 138 ПКУ). Отже, витрачені платником податку кошти, пов’язані з пошуком персоналу (у т. ч. витрати на розміщення оголошення у газеті), підтверджені відповідними документами, враховуються у складі інших витрат платника податку згідно з пп. 138.12.1 ст. 138 ПКУ. Інші витрати визнаються витратами того звітного періоду, в якому вони були здійснені, згідно з правилами ведення бухгалтерського обліку (п. 138.5 ст. 138 ПКУ).

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»