• Посилання скопійовано

Організації інвалідів можуть не замінювати дозвіл на право користування пільгами

Збережені норми, відповідно до яких підприємства та організації, засновані громадськими організаціями інвалідів, звільняються від оподаткування податком на прибуток з урахуванням дотримання певних умов

Організації інвалідів можуть не замінювати дозвіл на право користування пільгами

Державна фіскальна служба у листі від 02.03.2015 р. № 4845/5/99-99-19-02-02-16 розглянула питання щодо надання підприємствам громадських організацій інвалідів дозволів на право користування пільгами з оподаткування та відзначила наступне. 

Так, незважаючи на повністю змінений розділ ІІІ Податкового кодексу України, збережені норми, відповідно до яких вищезазначені підприємства та організації звільняються від оподаткування податком на прибуток з урахуванням дотримання певних умов.

При цьому, такі підприємства мають право застосовувати цю пільгу за наявності дозволу на право користування такою пільгою, який видається уповноваженим органом відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні». 

Таким чином, не потребують заміни раніше видані рішення (прийняті до 1 січня 2015 року) щодо надання дозволу на право користування пільгами з оподаткування у 2015 році вищезазначеній категорії пільговиків, у зв’язку із змінами, внесеними Законом №71, за умови, що такі підприємства відповідають усім вимогам, встановленим законодавством для користування такими пільгами. 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»