• Посилання скопійовано

Здійснили коригування фінзвітності на індекс інфляції: що з податком на прибуток?

ДФСУ розповіла про визначення об’єкта оподаткування податком на прибуток платниками податку, які здійснюють коригування фінзвітності на індекс інфляції

Здійснили коригування фінзвітності на індекс інфляції: що з податком на прибуток?

Одеські податківці повідомили, що ДФСУ у листі від 10.02.2017 р. №3390/7/99-99-15-02-02-17 (текст якого поки що не оприлюднений) розглянула питання щодо визначення об’єкта оподаткування податком на прибуток платниками податку, які здійснюють коригування фінзвітності на індекс інфляції.

Зокрема, зазначено, що для визначення об’єкта оподаткування податком на прибуток здійснюється коригування фінансового результату до оподаткування, визначеного за правилами бухобліку.Коригування показників фінансової звітності в умовах інфляції здійснюється відповідно до вимог П(С)БО 22 та МСФЗ 29.

Зокрема, згідно з п. 4 П(С)БО 22 показники річної фінансової звітності підприємства за умови досягнення значення кумулятивного приросту інфляції 90% і більше підлягають коригуванню із застосуванням коефіцієнта коригування.

Норми П(С)БО 22 застосовуються підприємствами, організаціями та іншими юрособами (крім бюджетних установ та підприємств, які складають фінансову звітність за МСФЗ), які відповідно до Закону про бухоблік зобов’язані оприлюднювати річну фінансову звітність.

Згідно з п. 3.21 Методрекомендацій №433, у Звіті про фінансові результати інформація за статтею «Прибуток (збиток) від впливу інфляції на монетарні статті» враховується при розрахунку прибутку (збитку) до оподаткування.

 

Отже, підприємства, які згідно з правилами бухобліку здійснюють коригування фінансової звітності на показники інфляції, при обчисленні об’єкта оподаткування податком на прибуток враховують відкоригований на індекс інфляції фінансовий результат до оподаткування.

 

ДФСУ наголошує, що податкові консультації щодо визначення об’єкта оподаткування податком на прибуток платниками податку, які здійснюють коригування фінансової звітності на індекс інфляції, слід застосовувати у частині, що не суперечить цьому роз’ясненню.

Джерело: ДФС в Одеській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»