• Посилання скопійовано

Податку на виведений капітал рано чи пізно бути, — Ніна Южаніна

150 мільярдів гривень протягом 5 років — очікуваний ефект для Державного бюджету України за рахунок генерації податків внаслідок заміни податку на прибуток на податок на виведений капітал

Податку на виведений капітал рано чи пізно бути, — Ніна Южаніна

Такий прогноз зробила Голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна в ефірі 5 каналу.

За її словами, існує велика кількість доказів того, що податок на виведений капітал дасть поштовх економічному зростанню – сприятиме появі нових робочих місць, збільшенню рівня заробітних плат і надходжень до бюджету та державних цільових фондів – ПДВ, податку на доходи фізичних осіб, ЄСВ.

«За базовим песимістичним сценарієм, за яким прийнято рахувати, протягом 5 років очікується додатковий ефект для бюджету за рахунок генерації тих податків, які я назвала, у сумі 150 мільярдів гривень», – наголосила народний депутат, відмітивши, що зазначені прогнози погоджені з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Міністерством фінансів України.

На її переконання, втрати Державного бюджету у перші роки дії податку, котрі викликали занепокоєння в МВФ, неминучі. Однак мінімізувати ризики – перекрити ненадходження можливо, якщо сформувати бюджет на 2019 рік в рамках дефіциту, погодженого з МВФ.

Голова Комітету запевнила, що введення податку на виведений капітал – унікальна можливість дати поштовх малим і середнім підприємствам розвинути інфраструктуру, оновити основні фонди.

Саме тому малі та середні підприємці схвально поставляться до податкової новели – Асоціація малого та середнього бізнесу в Україні вже підтримує законопроект стовідсотково. У той час як транснаціональні компанії, котрі від самого початку були проти – думку вже змінюють, адже новий податок позитивно впливатиме і на їхній розвиток також.

«Відтак, якщо гроші не виводяться за межі операційної діяльності підприємства – податок не сплачується, але якщо виводяться або виплачуються дивіденди – податок сплачується, але не більший аніж той, що сплачується зараз», – пояснила вона.

Таким чином, податок на виведений капітал перш за все має на меті консолідацію всіх видів бізнесу – великого, середнього і малого.

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Джерело: Сайт Ніни Южаніної

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»