• Посилання скопійовано

Нарахували дохід нерезиденту: як сплачуємо податок на прибуток?

У новому листі ДФСУ нагадує, за яким кодом бюджетних платежів сплачується податок на репатріацію доходів юрособи-нерезидента і як такий дохід та податок зазначити у декларації з податку на прибуток резидента, що їх сплачує

Нарахували дохід нерезиденту: як сплачуємо податок на прибуток?

ДФСУ в індивідуальній консультації 02.04.2018 р. №1327/6/99-99-15-02-02-15/ІПК зауважує, що згідно з нормами ПКУ утримання резидентом податку з доходів нерезидента та сплата такого податку до бюджету здійснюються під час виплати доходу нерезиденту.

 

За яким кодом бюджетних платежів сплачується податок на репатріацію доходів юрособи-нерезидента?

Для зарахування надходжень податку на прибуток підприємств визначено коди бюджетної класифікації 11020000 - 11021600 "Податок на прибуток підприємств".

Кошти податку на доходи нерезидентів з джерелом їх походження з України, що сплачується резидентом з таких доходів під час їх виплати, мають зараховуватися на код класифікації доходів бюджету 11020500 "Податок на прибуток іноземних юридичних осіб".

 

Як такий дохід та податок зазначити у декларації з податку на прибуток резидента?

Податок на доходи нерезидента із джерелом їх походження з України відображається за підсумками звітного (податкового) періоду, в якому здійснюється виплата таких доходів, у рядку 23 ПН декларації з податку на прибуток, та додатку ПН до рядка 23 ПН.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»