• Посилання скопійовано

Працівнику надано безоплатну путівку: чи треба коригувати фінрезультат?

Чи передбачено Податковим кодексом збільшення фінансового результату до оподаткування на суму наданої працівникам путівки? У яких випадках збільшувати фінансовий результат не потрібно?

Працівнику надано безоплатну путівку: чи треба коригувати фінрезультат?

ДФСУ у підкатегорії 102.13 «ЗІР» зазначають, що фінансовий результат податкового періоду збільшується, зокрема на суму повної або часткової компенсації вартості путівок працівникам (або його дітей до 18 років), якщо така компенсація відповідно до ПКУ не включається до загального місячного оподатковуваного доходу (140.5.10 ПКУ).

Таким чином, можна зробити висновок, що у випадку, коли надання путівки передбачено трудовим договором (або контрактом) і, відповідно, вартість такої путівки включається до фонду оплати праці (з оподаткування ПДФО, ЄСВ та військовим збором), то збільшувати фінансовий результат на суму наданої путівки не потрібно.

Нагадаємо, згідно з пп. 165.1.35 ПКУ  не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку, зокрема, вартість путівок на відпочинок, оздоровлення та лікування, у тому числі на реабілітацію інвалідів, на території України платника податку та/або членів його сім'ї першого ступеня споріднення, які надаються його роботодавцем - платником податку на прибуток підприємств безоплатно або зі знижкою (у розмірі такої знижки) один раз на календарний рік, за умови, що вартість путівки (розмір знижки) не перевищує 5 розмірів мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня податкового (звітного) року.

Детальніше про оподаткування та відображення у звітності вартості таких путівок ми писали тут та тут>>

Отже, якщо вся вартість путівки або її частина не оподатковувалася ПДФО, то саме на цю, неоподатковану для працівника (або його дітей), вартість роботодавцю треба збільшити фінансовий результат до оподаткування. Звісно, якщо такий роботодавець взагалі здійснює коригування фінансового результату згідно із пп. 134.1.1 ПКУ.   

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»