• Посилання скопійовано

Чому ідея впровадження податку на виведений капітал провалилася? Позиція Южаніної

Впливовий український бізнес, а також міжнародні фінансові організації були проти ідеї податку на виведений капітал

Чому ідея впровадження податку на виведений капітал провалилася? Позиція Южаніної

Впливовий український бізнес, а також міжнародні фінансові організації були проти ідеї податку на виведений капітал замість податку на прибуток. Про це голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна сказала в інтерв'ю РБК-Україна.

«Частина бізнесу була проти. І це саме впливова частина бізнесу, яка формує точку зору, в тому числі у наших кредиторів, зокрема МВФ, а також найбільш шанованих фінансових інститутів - Світового банку та ЄБРР», - сказала вона.

Южаніна розповіла, що наприкінці минулого року Мінфін сів за стіл переговорів з МВФ і їм вдалося домовитися, але з певними умовами, зокрема з приводу обмеження в 200 млн грн.

«Коли ми винесли на комітет питання, чи можна вводити податок на виведений капітал з такими перехідними умовами, найбільш активні автори законопроекту сказали, що ні, будь-який компромісний варіант неприйнятний, потрібно вводити в повному обсязі», - повідомила голова податкового комітету.

Як повідомлялося раніше, президент України Петро Порошенко в липні 2018 року подав у Верховну раду законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо податку на виведений капітал».

Проте в листопаді 2018 року Міністерство фінансів заявило про те, що податок можна вводити тільки для малих і середніх підприємств.

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»