• Посилання скопійовано

Удосконалення оподаткування КІК: ВРУ підтримала зміни, але у І читанні

Ще у листопаді 2022 р. Комітет ВРУ рекомендував прийняти за основу законопроєкт №8137 про внесення змін до ПКУ щодо вдосконалення оподаткування КІК. І тільки 2 травня з другої спроби ВРУ підтримала за основу законопроєкт №8137

 Удосконалення оподаткування КІК: ВРУ підтримала зміни, але у І читанні

Парламент з другої спроби підтримав за основу законопроєкт №8137 щодо спрощення адміністрування оподаткування контрольованих іноземних компаній. Про це повідомив Железняк у своєму Телеграм-каналі

Законопроєкт передбачає надання можливості для платників податків подання звіту про контрольовані іноземні компанії та розрахунку чистого доходу контрольованих іноземних компаній за звітний період разом із відповідною податковою звітністю за наступний рік після звітного. Уточнено, що юридичний чи фактичний контроль щодо контрольованих іноземних компаній визначається станом на 31 грудня відповідного календарного року. Удосконалено процедури податкового аудиту щодо контрольованих іноземних компаній Спрощено порядок розрахунку скоригованого чистого доходу іноземних контрольованих компаній.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»