• Посилання скопійовано

Нюанси застосування «тонкої капіталізації» після скасування спецгрупи ЄП

При визначенні податкових різниць не беруть участі нараховані під час перебування на спецгрупі ЄП проценти за кредитами, позиками та іншими борговими зобов'язаннями, суми фінвитрат за даними фінзвітності та суми амортизації

Нюанси застосування «тонкої капіталізації» після скасування спецгрупи ЄП

ГУ ДПС у Вінницькій області звертає увагу платників, що Законом України від 30.06.2023 №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану»  внесено зміни до ст. 140 ПКУ. Таким чином,  для цілей застосування у 2023 році п. 140.2 ПКУ не враховуються нараховані у бухгалтерському обліку під час перебування на сплаті єдиного податку проценти за кредитами, позиками та іншими борговими зобов’язаннями, що виникли за операціями з нерезидентами та не враховуються суми фінансових витрат за даними фінансової звітності та суми амортизаційних відрахувань за період перебування на сплаті єдиного податку. Також не враховуються суми боргових зобов’язань, що виникли за операціями з нерезидентами, та сума власного капіталу визначається як середнє арифметичне значень таких боргових зобов’язань і відповідно власного капіталу на початок звітного періоду визначення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та кінець відповідного звітного податкового періоду з цього податку з урахуванням процентів, зазначених у п. 140.3.  Отже,  при визначенні різниць згідно з п. 140.2 ПКУ не беруть участі нараховані під час перебування на сплаті єдиного податку у бухгалтерському обліку проценти за кредитами, позиками та іншими борговими зобов’язаннями, суми фінансових витрат за даними фінансової звітності та суми амортизаційних відрахувань.

***

Читайте також:

 

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»