• Посилання скопійовано

«Бланки і звітність» №10(63) | 10.06.2020 р.

Шістдесят третій лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена виключно звітності та звітуванню

«Бланки і звітність» №10(63) | 10.06.2020 р.

Це – десятий з початку року (і шістдесят третій загалом) лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена виключно звітності та звітуванню. З часу написання попередньої розсилки минуло два тижні. За цей час сталося чимало, а саме:

 

  • розповімо, скільки доведеться заплатити за неподання ф. №20-ОПП з 23 травня;
  • зауважимо, що тепер всі платники ПДВ будуть подавати звітність щомісяця;
  • наголосимо, що Держстат через карантин змінив строки подання звіту за формою №51-пас;
  • зазначимо, що з 1 червня запрацювали форма відомостей про кінцевих бенефіціарів та ще 8 нових реєстраційних заяв;
  • проінформуємо, що ДПС оновила «Єдине вікно подання електронної звітності» (станом на 01.06.2020 р.)

Гарного вам читання!

***

 

З 23 травня діють нові штрафи за неподання ф. №20-ОПП
Податківці у підкатегорії 116.12 «ЗІР» зауважили, що з 23 травня неподання ф. №20-ОПП тягне за собою накладення штрафу на самозайнятих осіб у розмірі 340 грн, на юридичних осіб – 1020 гривень.

У разі неусунення таких порушень або за ті самі дії, вчинені протягом року особою, до якої були застосовані штрафи за таке порушення, передбачено штраф на самозайнятих осіб у розмірі 680 грн, на юридичних осіб – 2040 гривень.  Про це ми писали тут.

 

Відтепер всі платники ПДВ будуть подавати звітність щомісяця 
Київські податківці наголосили, що з 23 травня запроваджено єдиний звітний період для звітності з ПДВ, який дорівнює календарному місяцю (у тому числі для платників єдиного податку).

Відповідні зміни внесено з метою спрощення адміністрування ПДВ, застосування єдиного підходу до формування показників звітності та їх відображення в інформаційних системах ДПС.

З цього у нас виникли свої висновки:

  1. Як звітувати «єдинникам», які на 2020 рік обрали квартальний звітний період через виключення такої можливості, наразі невідомо.

  2. Слід чекати пояснень від ДПС, оскільки окремої норми щодо набрання чинності та першого звітування за новим порядком Законом № 466 не встановлено.

 

Держстат через карантин змінив строки подання звіту за формою №51-пас
Держстат зазначив, що змінено термін подання звіту за формою №51-пас (2 рази на рік) «Обстеження фізичної особи-підприємця, що здійснює пасажирські автоперевезення на маршруті» – не пізніше 25 липня.

Тобто звіт за формою №51-пас (2 рази на рік) слід подавати не за ІІ тиждень травня, а за ІІ тиждень липня.

Статистичний формуляр зі змінами за формою №51-пас (2 рази на рік) можна отримати з офіційного вебсайту Держстату, перейшовши за посиланням.

 

З 1 червня запрацювали форма відомостей про кінцевих бенефіціарів та ще 8 нових реєстраційних заяв
З 1 червня замість 24-х форм заяв використовуються лише дев'ять – вони згруповані переважно за видом особи, щодо якої проводяться реєстраційні дії. З цієї дати набрав чинності Наказ Мін’юсту від 19.05.2020 р. №1716/5.

Відтепер незалежно від дій, які необхідно провести, наприклад, щодо фізичної особи – підприємця (реєстрація ФОП, включення відомостей про підприємця до реєстру, зміни відомостей чи припинення), завжди подається одна затверджена форма заяви.

Також з 1 червня діє форма відомостей про кінцевих бенефіціарів.Але хоча форму відомостей вже затверджено, та структури Мінфін ще не затвердив. У міністерстві вважають, що у них для затвердження ще є час до 28 липня. Про це читайте тут.

 

Оновлено «Єдине вікно подання електронної звітності» (станом на 01.06.2020 р.)
3 червня податківці оприлюднили доповнення до спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності» до версії 1.28.10.0 станом на 01.06.2020.

Даний комплект програмного забезпечення включає в себе зміни та доповнення з 28.12.2019 р. по 01.06.2020 р. включно та встановлюється тільки на релізи Системи версії 1.28. Зокрема, у нову версію додано декларацію збору за місця для паркування транспортних засобів та додаток до неї.

***

 

Наразі це все.
Більше новин на тему звітності ви знайдете тут, консультацій – ось тут, а бланки та податковий календар на червень 2020 року – у спеціальному розділі нашого сайту blank.dtkt.ua

До зустрічі!
Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Тематичні розсилки/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»