• Посилання скопійовано

Оприлюднено проект звіту про контрольовані операції

ДФСУ оприлюднила проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форми та Порядку складання Звіту про контрольовані операції»

Оприлюднено проект звіту про контрольовані операції

На офіційному web-порталі Державної фіскальної служби України розміщено проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форми та Порядку складання Звіту про контрольовані операції»

Проект наказу розроблено з метою приведення наказу Міністерства доходів і зборів України від 11 листопада 2013 року №669 «Про затвердження форми та Порядку складання Звіту про контрольовані операції», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України  24 грудня 2013 року за № 2190/24722, до вимог Закону України від 28 грудня 2014 року  №72-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням» (далі – Закон №72), який набрав чинності  1 січня 2015 року. 

Законом №72 запроваджено  принцип «витягнутої руки», змінено перелік контрольованих операцій, переглянуто вартісний критерій визнання операцій контрольованими, скасовано пріоритет офіційно визнаних джерел інформації тощо. 

Прийняття наказу забезпечить виконання положень п.п.39.4.2 п.39.4 ст.39  Податкового кодексу України та обов’язку платниками податків із подання до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, інформації про здійснені контрольовані операції. 

Зауваження та пропозиції до Проекту наказу від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця на адреси розробника: lhropun@sfs.gov.ua,  а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України  –01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд.9/11. 

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»