• Посилання скопійовано

Нацбанк збільшив ліміти на зняття і купівлю валюти

За словами Голови НБУ, регулятор з 5 березня збільшить з 300 тис. грн до 500 тис. грн обмеження максимальної суми видачі гривневої готівки через каси на одного клієнта на добу, а валютної готівки – до еквіваленту 50 тис. грн на добу з 20 тис. грн

Нацбанк збільшив ліміти на зняття і купівлю валюти

Національний банк України продовжив поступову лібералізацію на валютному ринку і пом'якшив деякі адміністративні обмеження, повідомила під час брифінгу голова НБУ Валерія Гонтарева.

Зокрема, за її словами, регулятор з 5 березня збільшить з 300 тис. грн до 500 тис. грн обмеження максимальної суми видачі гривневої готівки через каси на одного клієнта на добу, а валютної готівки – до еквіваленту 50 тис. грн на добу з 20 тис. грн. Максимальна сума покупки готівкової валюти фізособами збільшиться до еквівалента 6 тис. грн в день з 3 тис. грн в день.

«Завтра закінчується дія чинної постанови про регулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках. Національний банк ухвалив рішення продовжувати поступову лібералізацію чинних адміністративних обмежень, які діють на валютному ринку. Таке рішення ґрунтується на сигналах, які свідчать про поступове відновлення довіри до банківського сектору та стабілізацію валютного ринку», - сказала Гонтарева.

При цьому основні валютні обмеження, такі як обов'язковий продаж 75% валютної виручки, регулятор залишив без зміни і продовжив їх дію ще на 3 місяці.

Джерело: УНІАН

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»