• Посилання скопійовано

Податкова соцпільга для одинокої матері, яка утримує двох малолітніх дітей

Про розмір податкової соціальної пільги для одинокої матері, на утриманні якої перебуває двоє малолітніх дітей нагадують податківці

Податкова соцпільга для одинокої матері, яка утримує двох малолітніх дітей

ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві наголошує, що згідно з пп 169.1.2 ПКУ платник, який утримує двох чи більше дітей віком до 18 років має право на податкову соціальну пільгу у розмірі 100% суми пільги, яка визначена пп. 169.1.1 ПКУ, у розрахунку на кожну дитину.

А згідно з пп. 169.1.3 ПКУ платник, який є одинокою матір’ю (батьком), вдовою (вдівцем) або опікуном, піклувальником має право на податкову соціальну пільгу у розмірі 150% суми пільги (у 2016 р. – 1033,5 грн) у розрахунку на кожну дитину.

У разі якщо платник має право на застосування податкової соціальної пільги з двох і більше підстав, застосовується одна податкова соціальна пільга з підстави, що передбачає її найбільший розмір, за умови дотримання встановлених ПКУ процедур.

Якщо платник має право на застосування податкової соціальної пільги більшої, ніж передбачена пп. 169.1.1 ПКУ, він зазначає про таке право у заяві про застосування пільги, до якої додає відповідні підтвердні документи.

Отже, самотня мати, яка утримує 2 дітей віком до 18 років має право на застосування податкової соціальної пільги у розмірі 150% загальної ПСП (1033,50 грн), у розрахунку на кожну дитину, за умови, якщо її нарахована зарплата менше 3860 грн (граничного розміру доходу (у 2016 році - 1930 грн) помноженого на кількість її дітей)  та наданням відповідних підтвердних документів (див. тут>>>).

Детальніше про ПСП на дітей читайте у новині>>>.

На підставі: ДФС у м. Києві

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»