• Посилання скопійовано

Компенсаційні виплати працівникові, який продовжив військову службу за контрактом: що з ЄСВ?

ДФСУ розглянула питання щодо оподаткування та нарахування ЄСВ на суму середнього заробітку працівнику, призваному на військову службу під час мобілізації, та звільненому у зв’язку з демобілізацією, але який продовжує військову службу за контрактом

Компенсаційні виплати працівникові, який продовжив військову службу за контрактом: що з ЄСВ?

У листі від 12.02.2016 р. №3036/6/99-95-42-02-16 податківці роз'яснили, що згідно з частиною сьомою ст. 7 Закону про ЄСВ не нараховується на виплати та не утримується ЄСВ з виплат, що компенсуються з бюджету в межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Середній заробіток працівнику, призваному на військову службу під час мобілізації, та звільненому у зв’язку з демобілізацією, який продовжує військову службу за контрактом, не підпадає під цю норму. А отже, такі компенсаційні виплати є базою нарахування та утримання єдиного внеску.

Проте зверніть увагу, що ДФС у цьому листі розглядає ситуацію 2015 року.

Згідно зі змінами, внесеними Законом №909 до ст. 7 Закону № 2464, з не нараховується на виплати та не утримується ЄСВ з виплат, що компенсуються з бюджету в межах середнього заробітку працівників, призваних на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятих на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та /або введення воєнного стану.

Новини на тему:

 - Cередній заробіток мобілізованим у 2016 році - за рахунок роботодавців!

 - Оподаткування середнього заробітку мобілізованих у 2016 році 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»