• Посилання скопійовано

Комплексні перевірки-2016: знайди себе знову

Перевірити, чи є ваше підприємство у плані комплексних перевірок на 2016 рік, тепер можна ще простіше - через пошукову систему на офіційному сайті Мінекономрозвитку

Комплексні перевірки-2016: знайди себе знову

Нагадаємо, що Мінекономрозвитку наказом від 30.11.2015 р. №1553 (зі змінами, внесеними Наказом від 01.02.2016 р. №141) затвердив План комплексних планових заходів державного нагляду (контролю) органів державного нагляду (контролю) на 2016 рік, до якого увійшло 13020 суб’єктів господарської діяльності різних форм власності, з різних секторів економіки та з різними ступенями ризику (ми вже писали про це наприкінці грудня 2015 і на початку січня).

Донедавна План виглядав як величезна таблиця на 13 тисяч рядків у форматі XLS, але тепер перевірити, чи є ваше підприємство в списку, стало простіше. Для цього достатньо скористатися простим пошуком на офіційному сайті Мінекономрозвитку, ввівши найменування суб'єкта господарювання або ідентифікаційний код юрособи чи реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної особи - підприємця (серія та номер паспорта).

N.B. План комплексних перевірок підприємств на 2016 рік передбачає, що з нового року кілька органів державного нагляду (контролю) можуть одночасно перевіряти підприємство. Комплексна перевірка відбуваєься у визначений термін один раз на рік, а усі органи контролю, які запланували перевірити даного суб’єкта, можуть його перевірити виключно у визначені дати.

На жаль, усе сказане не стосується перевірок фіскальною службою: План стосується лише перевірок органів державного нагляду, а ДФС до таких органів не відноситься. Адже норми Закону про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності не поширюється на відносини, що виникають під час здійснення заходів контролю органами державної фіскальної служби, валютного контролю, державного експортного контролю тощо (див.  ст. 2 цього Закону).

Новини на тему:

Мораторій на перевірки стосується лише податківців, - Мін'юст

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»