• Посилання скопійовано

За якими ставками справляється земельний податок?

ДФС у Дніпропетровській області нагадала, що рішення про встановлення ставок земельного податку приймають органи місцевого самоврядування

За якими ставками справляється земельний податок?

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що рішення про встановлення місцевих податків та зборів (у тому числі плати за землю у складі податку на майно) приймають сільські, селищні, міські ради та ради об’єднаних територіальних громад.

Рішення офіційно оприлюднюється відповідним органом місцевого самоврядування до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосовування встановлюваних місцевих податків та зборів або змін (плановий період).

Наприклад,  рішення місцевих рад міст та районів Дніпропетровської області, яким були встановлені ставки земельного податку, розміщені тут >>>

В іншому разі норми відповідних рішень застосовуються не раніше початку бюджетного періоду, що настає за плановим періодом.

Якщо сільська, селищна, міська рада або рада об’єднаних територіальних громад не прийняла рішення про встановлення відповідних місцевих податків і зборів, що є обов’язковими, такі податки до прийняття рішення справляються із застосуванням їх мінімальних ставок, а плата за землю - із застосуванням ставок, які діяли до 31 грудня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування плати за землю.

Статтею 274 ПКУ встановлені ставки земельного податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено (незалежно від місцезнаходження).

Ставка податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено, встановлюється у розмірі не більше 3% від їх нормативної грошової оцінки, а для сільськогосподарських угідь та земель загального користування – не більше 1% від їх нормативної грошової оцінки.

Ставка податку встановлюється у розмірі не більше 12% від їх нормативної грошової оцінки за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання.

Статтею 277 ПКУ встановлені ставки земельного податку за земельні ділянки, розташовані за межами населених пунктів, нормативну грошову оцінку яких не проведено:  у розмірі не більше 5% від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по Автономній Республіці Крим або по області.

Також податківці нагадують, що власникам землі, землекористувачам та орендарям у термін не пізніше 20 лютого цього року необхідно подати податкові декларації сум земельного податку і орендної плати за землі державної та комунальної власності на 2016 рік з урахуванням змінених коефіцієнтів індексації, уточненої на 1 січня 2016 року грошової оцінки земель.

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»