• Посилання скопійовано

За яких умов працюючий студент має право на податкову соцпільгу у розмірі 150%

Студент, який не отримує бюджетну стипендію та отримує зарплату у розмірі менше 1930 грн, має право на застосування податкової соціальної пільги у розмірі 150%

За яких умов працюючий студент має право на податкову соцпільгу у розмірі 150%

ДФС у Вінницькій області роз'яснила, що працюючий студент має право на податкову соцпільгу у розмірі 150% від загальної суми пільги ( у 2016 році - 1033, 50 грн) за умови, що розмір його зарплати не перевищує 1930 гривень. Втім, якщо студент отримує стипендію з бюджету, то податкова соціальна пільга до заробітної плати такого платника податку не застосовується.

Отже, студент, який не отримує бюджетну стипендію або отримує спонсорську стипендію та одночасно з навчанням працює та одержує заробітну плату, має право на застосування податкової соціальної пільги у розмірі 150 відсотків від загальної пільги при умові, що розмір його заробітної плати на місяць не перевищує 1930 гривень.

Щоб скористатися правом на підвищену пільгу, працівнику-студенту слід надати працедавцю заяву, до якої додати довідку з навчального закладу про те, що він там навчається та не одержує стипендію з бюджету. Надання «студентської» пільги зупиняється з місяця, що настає за місяцем, в якому працівник отримає диплом про здобуття освіти.

Докладніше про розміри податкової соціальної пільги у 2016 році читайте тут >>>

Джерело: ДФС у Вінницькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»