• Посилання скопійовано

Підвищення кваліфікації працівників: що з ПДФО?

Податківці нагадали, в якому випадку кошти, витрачені на підвищення кваліфікації працівників, будуть оподатковуватись

Підвищення кваліфікації працівників: що з ПДФО?

ДФСУ у листі від 30.06.2016 р. №14249/6/99-99-13-02-03-15 роз'яснила, що кошти, сплачені роботодавцем на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за навчання фізичної особи, що не перевищує розміру, визначеного в абзаці першому пп. 169.4.1 ПКУ на кожний повний або неповний місяць підготовки чи перепідготовки такої фізичної особи, та за умови дотримання інших вимог пп. 165.1.21 ПКУ, не включаються до складу оподатковуваного доходу такої фізичної особи (працівника).

Якщо працівником були припинені трудові відносини з роботодавцем протягом періоду його навчання, то сума, сплачена роботодавцем як компенсація вартості навчання, прирівнюється до додаткового блага, наданого такому працівнику та оподатковується ПДФО і військовим збором на загальних підставах.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»