• Посилання скопійовано

Збільшення реєстраційної суми ПДВ на підставі бухгалтерської довідки законодавством не передбачено

ДФСУ розглянула питання щодо порядку обрахунку реєстраційної суми ПДВ та збільшення такої суми на підставі бухгалтерської довідки

Збільшення реєстраційної суми ПДВ на підставі бухгалтерської довідки законодавством не передбачено

ДФСУ у листі від 11.02.2016 р. №2875/6/99-99-19-03-02-15 нагадує, що реєстраційні суми платників ПДВ автоматично збільшуються на суми:

 - середньомісячного розміру сум податку, задекларованих платником до сплати до бюджету та погашених або розстрочених за останні 12 звітних місяців/4 квартали (т.з. „овердрафт”);

 - помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань з податку на додану вартість (переплата) станом на 01.07.2015;

 - залишку коштів на рахунку платника у СЕА ПДВ за вирахуванням сум, заявлених платником у складі податкової звітності з податку за звітний (податковий) період за червень 2015 року до перерахування з електронного рахунку до бюджету в рахунок сплати податкових зобов'язань з податку та/або на поточний рахунок платника;

 - від’ємного значення, непогашеного станом на 01.07.2015 та задекларованого платником у рядках 24 та 31 декларації з ПДВ за червень/ІІ квартал 2015 року.

Таким чином, збільшення реєстраційної суми платника податку на підставі бухгалтерської довідки законодавством не передбачено.

Водночас, платники мають право включати на підставі бухгалтерської довідки до податкового кредиту суми податку, сплачені (нараховані) у вартості товарів/послуг, необоротних активів, придбаних до 01.07.2015 р., що не були включені до ПК до цієї дати, та/або з яких до 1 липня 2015 року були визначені ПЗ відповідно до пункту 198.5 ПКУ (у редакції до 31.01.2015 р.), якщо такі товари/послуги, необоротні активи починають використовуватися після 1 липня 2015 року повністю або частково в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності (у тому числі переведення невиробничих необоротних активів до складу виробничих необоротних активів).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»