• Посилання скопійовано

Послуги нерезидента на території України: складаємо податкову накладну

ДФС у Тернопільській області роз'яснила особливості складання податкової накладної отримувачем (покупцем) послуг від нерезидента, місце постачання яких розташоване на митній території України

Послуги нерезидента на території України: складаємо податкову накладну

ДФС у Тернопільській області нагадує, що при складанні податкової накладної отримувачем (покупцем) послуг від нерезидента, місце постачання яких розташоване на митній території України:

- у рядку «Індивідуальний податковий номер продавця» відображається умовний ІПН «500000000000», якщо такі послуги не призначаються для використання у господарській діяльності або придбані з метою їх використання для постачання послуг за межами митної території України або послуг, місце постачання яких визначається відповідно до п. 186.3 ст. 186 ПКУ, – умовний ІПН «200000000000»;

- у рядку «Особа (платник податку) – продавець» зазначається найменування (П. І. Б.) нерезидента;

- у рядку «Місцезнаходження (податкова адреса) продавця» зазначається країна, в якій зареєстрований продавець (нерезидент);

- у рядках, відведених для заповнення даних покупця, отримувач (покупець) зазначає власні дані.

У верхній лівій частині такої податкової накладної робиться відповідна помітка «X» та зазначається тип причини 14 - Складена отримувачем (покупцем) послуг від нерезидента.

Решта реквізитів заповнюються відповідно до норм Порядку №957.

При цьому Законом України від 16 липня 2015 року №643-VІІІ виключено з переліку обов’язкових такі реквізити податкової накладної, як «Місцезнаходження (податкова адреса продавця)» та «Вид цивільно–правового договору».

До внесення відповідних змін до форм податкової накладної/розрахунку коригування в частині виключення з них реквізитів, які не передбачені п. 201.1 ст. 201 ПКУ, а також реквізитів, які втратили актуальність у зв’язку із запровадженням СЕА ПДВ, податкова накладна складається за формою, встановленою Порядком №957, але з урахуванням норм Закону №643.

Довідково: з 1 квітня 2016 року буде діяти форма податкової накладної, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 №1307. Докладніше про нову форму податкової накладної тут >>>

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»