• Посилання скопійовано

Діє оновлений порядок акумулювання ПДВ на спецрахунках сільгосппідприємств

18 березня набули чинності зміни до Порядку акумулювання сільгосппідприємствами сум ПДВ на спецрахунках, відкритих в банках і/або органах, які здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів

Діє оновлений порядок акумулювання ПДВ на спецрахунках сільгосппідприємств

Нагадаємо, що зміни до Порядку акумулювання сільськогосподарськими підприємствами сум податку на додану вартість на спеціальних рахунках, відкритих у банках та/або органах, які здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів затверджені Наказом Кабміну від від 24.02.2016 р. №156. Про це ми повідомляли тут >>>

Змінами передбачено, що сума ПДВ, яка акумулюється на спеціальному рахунку, перераховується на поточний рахунок сільськогосподарського підприємства починаючи з 1 січня 2017 року (а не з 1 січня 2018 року, як це було раніше).

У Порядку прописано також, що сільськогосподарським підприємствам, що обрали спецрежим, додатково відкриваються рахунки у СЕА ПДВ, призначені для перерахування коштів до держбюджету та на спеціальні рахунки таких підприємств, відкриті в установах банків та/або органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, для проведення операцій з постачання:

  • сільськогосподарських товарів/послуг (крім зернових і технічних культур та продукції тваринництва, визначеної у пункті 209.19 ПКУ);
  • зернових та технічних культур;
  • продукції тваринництва.

Передбачено також, що позитивна різниця між сумою податкових зобов'язань та сумою податкового кредиту звітного періоду за операціями в межах спецрежиму підлягає перерахуванню на спеціальні рахунки в таких розмірах:

  • 15% - за операціями із зерновими та технічними культурами;
  • 80% - за операціями із продукцією тваринництва;
  • 50% - за операціями із сільгосптоварами/послугами (крім зазначених вище операцій).

Суми ПДВ, що підлягають перерахуванню на спецрахунки, не підлягають сплаті до бюджету та повністю залишаються в розпорядженні відповідного підприємства для використання у виробництві сільгосптоварів/послуг.

Для акумулювання зазначених сум ПДВ сільськогосподарське підприємство зараховує кошти на власні додаткові електронні рахунки.

Кошти, зараховані на додаткові електронні рахунки автоматично протягом операційного дня, що настає за днем, в якому кошти надійшли на такі рахунки, перераховуються органом, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, на спеціальний рахунок у розмірах 50%, 15% і 80%.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»