• Посилання скопійовано

Айтішникам полегшать податкове навантаження, але заборонять зовнішньоекономічну діяльність

Як повідомив заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков, для ФОП, які працюють в ІТ-галузі, пропонують створити 5-ту групу платників ЄП

Айтішникам полегшать податкове навантаження, але заборонять зовнішньоекономічну діяльність

Айтішникам зроблять істотні податкові поблажки. Про це в коментарі UBR.ua повідомив заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков форумі Level Up Ukraine, що відбувся в Києві.

За його словами, в рамках дискусії влада прийшла до консенсусу з представниками IT-індустрії, що найбільш оптимальною для всіх буде робота останніх на 5-й групі ФОП, при цьому податкове навантаження зроблять менше, ніж пропонувалася раніше.

"Можу сказати, що наразі ми дійшли згоди практично з усією IT-індустрією, що комфортний режим, в якому б їм хотілося працювати, – п’ята група, яка була запропонована ще влітку, але на відміну від того проекту, який включав два ЄСВ, військовий збір і підвищення по 1% на рік, ми вирішили, що пропозиція, яка нас влаштує, – одне ЄСВ, таке ж підвищення, але для цієї групи буде заборонена зовнішньоекономічна діяльність", – розповів Борняков.

За його словами, такий підхід вигідний тим, що дозволить уникнути обхідних схем, при цьому в українську економіку буде заходити новий бізнес, прибуток якого не буде виводитися за кордон.

***

Від редакції: 

Нагадаємо, що це не перша спроба держави впорядкувати діяльність IT-сфери. 

Зокрема, у січні 2020 році  Олександр Борняков говорив про єдиний податок для юросіб без обмеження обігу на рівні 4–7% і скорочення витрат на сплату ЄСВ. Про це ми писали тут.

Крім цього, на 5-ту групу платників ЄП у депутатів не так давно були дещо інші плани. Про це ми писали тут.

 Запропонований тоді законопроект № 2615 й досі опрацьовується в комітеті при ВРУ. 

Джерело: UBR

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»