• Посилання скопійовано

Основні засоби, придбані у платників єдиного податку в 2011 році, амортизуються

ТОВ «А» платник податку на прибуток у серпні 2011 року придбало у ФОП - платника єдиного податку основні засоби. Чи має ТОВ «А» право з І кварталу 2012 року амортизувати такі основні засоби?

У разі придбання протягом ІІ-ІV кварталів 2011 року у платника єдиного податку - фізичної особи основних засобів (нематеріальних активів), платник податку, починаючи з І кварталу 2012 року має право включити до складу витрат, визначених за правилами податкового обліку, нараховану амортизацію таких засобів (активів).

Для цілей амортизації приймається первісна вартість придбаного об'єкта основного засобу (нематеріального активу) за вирахуванням сум накопиченої амортизації станом на 01.01.2012.

Зазначене було доведено Узагальнюючою податковою консультацією щодо застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб'єктами господарювання - фізичними особами, які здійснюють виробництво та продаж ювелірних виробів затвердженою наказом ДПСУ № 596 від 06.07.2012 р.

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»