• Посилання скопійовано

Кількість днів відрядження для виплати добових визначається з врахуванням дня вибуття і дня прибуття з відрядження

Лист Мінфіну від 22.11.2011 г. №31-07230-16-10/28802 «Щодо службових відряджень»

Мінфін відповів на запит щодо службових відряджень.

Відповідно до норм Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон (наказ Мінфіну від 13.03.98 р. №59 (у редакції наказу Мінфіну від 17.03.2011 р. №362) термін відрядження визначається керівником або його заступником, але не може перевищувати 30 к.д. (за винятком відряджень для виконання деяких категорій робіт, визначених у постанові КМУ від 02.02.2011 р. №98 та Інструкції).

При цьому, виходячи з норм п. 4 р. II Інструкції, день вибуття у відрядження і день прибуття з відрядження включаються до строку відрядження. Тому визначення кількості днів відрядження для виплати добових проводиться з урахуванням дня вибуття у відрядження й дня прибуття до місця постійної роботи, що зараховуються як два дні.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»