• Посилання скопійовано

Скільки чинний дозвіл на виконання будівельних робіт?

Лист Держархбудінспекції від 20.01.2012 р. №40-16-353 «Щодо чинності дозволу на виконання будівельних робіт»

Держархбудінспекція зазначає, що відповідно до п. 1 р. II Прикінцевих положень Закону №509 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння будівництву» дозвіл на виконання будробіт, отриманий до набрання чинності підпунктами (до 13.04.2009 р.), зазначеними у першому реченні п. 1 р. II Прикінцевих положень Закону №509, зберігають чинність протягом 2-х років з дня набрання чинності цим Законом (тобто з 14.10.2008 р.). Щодо об’єктів містобудування, будівництво яких розпочато, — до завершення їх будівництва.

Ця норма є нормою прямої дії, тож дозволи на виконання будробіт, отримані до набрання чинності пп. 17 п. 10 р. І Закону №509, є чинними та не потребують продовження терміну їх дії в межах строків, встановлених п. 1 р. II Прикінцевих положень Закону №509.

Крім того, відповідно до п. 8 р. V «Прикінцеві положення» Закону «Про регулювання містобудівної діяльності» дозволи на виконання будробіт, отримані до набрання чинності цим Законом (до 12.03.2011), є чинними до завершення будівництва об’єкта.

Отже, якщо будівництво об’єкта було розпочато згідно з отриманим дозволом, який був чинним на момент набрання чинності зазначеними законодавчими актами, то дозвіл вважається чинним до завершення будівництва.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»